fbpx

Pracht en Praal van Rome

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
In deze cursus Pracht en Praal van Rome bezoekt u vanuit uw luie stoel, in 5 lessen Rome: de kunsthistorische schatkist van Europa, ook de “eeuwige stad” genoemd. Ter inspiratie voor een (eigen) bezoek, ter voorbereiding op onze reis of gewoon om van te genieten. Volgens docente Hanneke Lenders is Rome de mooiste stad van Europa. Ze neemt u dan ook mee u langs de hoogtepunten en verborgen parels. Rome is de stad bij uitstek waar de gehele westerse kunstgeschiedenis voor het oprapen ligt. Van Romeinse Keizers, het vroege Christendom, de Renaissance en de Barok en van grote figuren zoals Keizer Constantijn, Michelangelo, Rafaël, Bernini en Caravaggio. U vindt er Romeinse tempels, de vroegste christelijke basilica’s, de grandeur van de pausen en de barokke pracht en praal van de Contrareformatie. Chronologisch gaan we door de stad heen en bespreken de kunsthistorische context, waarbij we steeds inzoomen op dat wat het bezoeken waard is. Na afloop van deze cursus weet u alles wat u moet weten voor een geslaagd bezoek aan deze stad.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Veel dank voor weer een vat vol boeiende verrassingen en wetenswaardigheden uit het onuitputtelijke Rome. Ik heb veel nieuws gehoord en lees met plezier de hand-outs terug. We zijn al eens in Rome geweest, maar 'moeten' nu zeker nog een keer terug! Kortom een grenzeloze verrijking !
Over Pracht en Praal van Rome