fbpx
Hanneke Lenders

Hanneke Lenders

Kunsthistorica Hanneke Lenders is naast leidinggevende van KLU ook een van de docenten. Haar specialisme ligt van huis uit bij de vroegchristelijke kunst en laatmiddeleeuwse gebedenboeken, maar door de jaren heen heeft ze er andere liefdes als Mondriaan en architectuur uit het modernisme bijgekregen. Hanneke verzorgt verschillende cursussen voor starters zoals de cursus Inleiding Kunstgeschiedenis. Zij is dus degene die u wegwijs zal maken in de brede kunstgeschiedenis.

Reviews over deze docent

Een mailtje om jullie te laten weten dat ik ontzettend genoten heb van de cursussen die ik tot nu toe bij jullie gevolgd heb. Beide docenten waren ontzettend deskundig en bevlogen. De Inleiding Kunstgeschiedenis was ondanks mijn propedeuse Kunstgeschiedenis een goede opfrisser. En bij de Pure Schoonheid van Scandinavië was het leuke dat je Yvonne zelf ook echt zag genieten van de lessen en het onderwerp.
Over KLU
Hanneke is echt een fijne, enthousiaste docent. Ze kan enorm boeiend en helder vertellen, met makkelijke woorden als het kan en moeilijke woorden als het moet. Haar verhaal is altijd duidelijk en gestructureerd, ik schrijf me zo weer in voor haar volgende cursus.
Over Inleiding kunstgeschiedenis
Ik heb al eerder cursussen kunstgeschiedenis gedaan ergens anders, maar deze cursus steekt er echt wel boven uit. Ik keek er elke week naar uit. Het is super begrijpelijk gegeven door Hanneke en vooral houdt het je vast in het moment. Alles was zeer interessant. Fijne lesstof/begrijpelijk door zeer enthousiaste manier van lesgeven. SUPER.
Over Inleiding kunstgeschiedenis
‘Heb van deze cursus genoten. Hanneke kan heel boeiend vertellen, veel stof in relatief korte tijd, maar door haar enthousiasme en gedegen vakkennis beklijft het. Iedere week keek ik weer uit naar het volgende college. Ik heb een goed overzicht gekregen, wat het lezen van diverse boeken over kunstgeschiedenis gemakkelijker maakt. Fijne colleges, steeds goed opgebouwd.'
Over Inleiding kunstgeschiedenis
nl_NLDutch