fbpx

Meesterwerken

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
Deze cursus Meesterwerken online behandelt 8 meesterwerken uit de westerse kunstgeschiedenis. In de kunstgeschiedenis zijn bepaalde werken beroemder dan anderen. Waarom eigenlijk? Wat maakt een kunstwerk een meesterwerk? Het gros van de meesterwerken kent u wel van zien, maar weet u ook waarom ze zo belangrijk zijn? Door het volgen van deze cursus leert u 8 meesterwerken (hoe ontoegankelijk ze soms ook lijken) in ieder geval begrijpen en nog beter: waarderen! We zoomen goed op de werken in en besteden aandacht aan wat ze zo belangrijk maakt voor de kunstgeschiedenis. Daarbij besteden we ook ruim aandacht aan de tijd en context van het werk. Wat zijn de andere werken van de kunstenaar of van tijdgenoten en wat is de invloed die dit meesterwerk heeft gehad? Zo wordt vanzelf duidelijk waarom wij nu nog steeds praten over bijvoorbeeld een eenvoudige melkmeid of een urinoir op een sokkel.

De meesterwerken die worden besproken zijn:

  1. Sandro Botticelli, Geboorte van Venus
  2. Jeroen Bosch, Tuin der lusten
  3. Caravaggio, Contarelli kapel
  4. Johannes Vermeer, Het Melkmeisje
  5. Vincent van Gogh, Het nachtcafé
  6. Gustav Klimt, De Kus
  7. Pablo Picasso, Guernica
  8. Marcel Duchamp, Fountain

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

"Ik was aanvankelijk wat twijfelachtig om me hiervoor aan te melden. Dacht, hoe kun je nu 2 uur aandacht aan besteden aan 1 kunstwerk? Nu, met gemak blijkt! Hanneke leert je echt kijken! Ik werd enthousiast van de verschillende kunstwerken, stromingen en kunstenaars. Het triggerde mij ook om zelf meer uit te zoeken thuis over bepaalde werken."
Over Meesterwerken