fbpx

3-daagse reis Antwerpen

 

Driedaagse touringcarreis naar Antwerpen met een afwisselend aanbod architectuur en kunst! Antwerpen, een gezellige en sfeervolle stad en tegelijkertijd een havengigant aan het water. Kunsthistorici Yvonne Hilgenkamp en Hanneke Lenders nemen u graag mee naar het verleden van de stad  alsook naar de moderne tijd.

 

 

We reizen per bus naar Antwerpen. Daar bezoeken we om te beginnen het bijzondere beeldenpark Middelheim waar moderne sculpturen worden getoond in een prachtige groene setting. Hanneke neemt u mee op pad in het oude stadscentrum voor een bezoek aan o.a. de OLV-kathedraal en de Carolus Borromeuskerk. Terwijl Yvonne u meeneemt naar het Eilandje, een oude havenbuurt ten noorden van het oude stadscentrum. Herbestemde pakhuizen (Felix, Red Starline) worden hier afgewisseld met moderne nieuwbouw, zoals het beeldbepalende Museum aan de Stroom (MAS) van Neutelings Riedijk en natuurlijk het spectaculaire Havenhuis: een oude brandweerkazerne met de diamantachtige uitbreiding van Zaha Hadid. We bezoeken tenslotte ook Antwerpen Zuid, waar Hanneke u zal rondleiden in het Koninklijk Museum voor Beeldende Kunsten, dat vorig jaar is heropend na een grondige renovatie naar plannen van het Rotterdamse bureau KAAN-architecten. In de collectie (14de tot 20ste eeuw) ziet u werken van kunstenaars als Van Eyck, Rubens, Van Dijck en Jordaens, Ensor en Van Rijsselberghe. Yvonne neemt u vandaag mee naar Nieuw Zuid, waar aan de oevers van de Schelde, op de terreinen van het vroegere goederenstation Antwerpen-Zuid wordt gebouwd aan een ultramoderne nieuwe stadswijk met o.a. projecten als het ‘Vlinderpaleis’ van Richard Rogers en het nieuwe Provinciehuis van het Belgische bureau van Xaveer de Geyter.

 

Docenten: Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp

N.B. Er wordt veel gelopen tijdens deze reis, deelnemers dienen daar rekening mee te houden. Er is op deze reis plek voor minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers. De reis wordt in samenwerking met Labrys Reizen georganiseerd en zal worden geleid door twee kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp. De groep zal regelmatig in tweeën gesplitst worden. Dan bent u een gedeelte van de dag op pad met Hanneke en een gedeelte met Yvonne. 

 

De reissom is inclusief:

 • Busreis Leeuwarden – Zwolle – Utrecht – Antwerpen v.v.
 • twee hotelovernachtingen in Antwerpen, inclusief ontbijt, in een centraal gelegen hotel.
 • alle entrees van de bezienswaardigheden, musea, galeries etc. conform het programma
 • deskundige reisleiding door kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp
 • gebruik van fluistersets (audiosysteem) gedurende het verblijf
 • toeristenbelasting Antwerpen
 • Een gezamenlijk diner

 

De reissom is exclusief:

 • overige lunches, diners, drankjes en evt. verzekeringen
 • administratiekosten Labrys € 27,50 per boeking
 • verplichte bijdage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking/factuur
 • verplichte bijdrage SGR-Garantiefonds à €5,- per deelnemer

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.