fbpx

Vrouwelijke kunstenaars

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
In deze cursus zetten we vrouwelijke kunstenaars in de spotlight. We focussen chronologisch op de belangrijkste voorbeelden in alle disciplines van schilderkunst tot fotografie en performance. De vrouw als model en muze in de kunst kennen we inmiddels wel. Maar waar is de vrouwelijke kunstenaar? Ze lijkt minimaal aanwezig in de westerse kunstgeschiedenis, maar ze is er wel degelijk! In deze cursus zetten we ze in de spotlight. We beginnen ongeveer bij de Renaissance met een van de beroemdste vrouwelijke kunstenaars: Artemisia Gentileschi en gaan verder met o.a. Judith Leyster, Berthe Morisot, Frida Kahlo, Judith Leyster, Georgia O’Keefe, Alice Neel, Marlene Dumas, Rachel Ruys, Cindy Sherman en nog veel meer. Dat alles gebracht door onze mannelijke docent, maar vrouwelijke-kunstenaars-expert: Barry Heinrichs. Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars die er waren en waarom ze zo weinig bekend zijn.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik vond deze cursus in één woord geweldig. Wat was het leerzaam. Mede door de begeesterde presentaties van Barry. Ik heb al meerdere cursussen bij jullie gedaan en jullie kunnen erop rekenen dat ik mij snel weer ga inschrijven voor een andere cursus.
Over Vrouwelijke kunstenaars

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.