fbpx

Vermeer in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum wijdt in het voorjaar van 2023 voor het eerst in zijn geschiedenis een overzichtstentoonstelling aan de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met bruiklenen vanuit de hele wereld belooft dit de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit te worden. Vermeer’s werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme. Vermeer heeft met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend. Het is dan ook erg bijzonder dat topstukken als Meisje met de parel, Schrijvende vrouw met dienstbode en bijvoorbeeld Vrouw met de weegschaal nu te zien zijn. Daarnaast worden werken getoond die nooit eerder voor het publiek in Nederland te zien waren, waaronder de net gerestaureerde. Barry Heinrichs vertelt u in een lezing alles wat u moet weten over het werk van Vermeer en over de tentoonstelling specifiek ter voorbereiding op een bezoek.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de lezing op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk na afloop van de lezing.

Cursusdetails

1x zondagochtend 19 februari
19/02/202310.30 - 12.30 uur
Inschrijving sluit 26 februari
1x zondagochtend 19 maart
19/03/202310.30 - 12.30 uur
Inschrijving sluit 26 maart

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Docent van deze cursus

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.