fbpx

6-daagse reis Toscane

In welk land moet u anders wezen dan in Italië voor het bekijken van onze rijke westerse kunstgeschiedenis. Op deze reis nemen Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp u mee naar Toscane voor een reis langs de hoogtepunten van de oude Italiaanse kunst.

 

We arriveren in Pisa voor een bezoek aan het Piazza dei Miracoli waar we uiteraard de scheve toren van Pisa aan zullen treffen. Hierna vertrekken we naar Florence. Florence is van enorm kunsthistorisch belang geweest. Het is de stad waar de Italiaanse renaissance ontstond. De stad van Giotto, Donatello, Masaccio, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Vasari, Fra Angelico en de De’Medici. Een stad waar men zich kan onderdompelen in de fantastische Italiaanse sfeer, cultuur en de geest van de renaissance. Denk aan hoogtepunten zoals het Baptisterium, Galleria degli Uffizi, David en de Loggia dei Lanzi op het Piazza della Signoria, maar ook verstilde parels als het San Marco klooster, de Santa Croce en de Brancacci kapel. Na ons verblijf in Florence vertrekken we via het pittoreske San Gimignano naar Siena. Onderweg staat er zelfs nog een wijnproeverij in de prachtige heuvels van Toscane op het programma. In Siena zullen we nog twee nachten verblijven om in ieder geval het Palazzo Pubblico met de beroemde fresco’s van Ambrogio Lorenzetti te bezoeken. Ter afsluiting gaan we de laatste ochtend nog naar Lucca, het charmante vestingstadje nabij Pisa, waar o.a. nog de resten van een Romeins amfitheater te zien zijn.

 

Er is op deze reis plek voor minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers. De reis wordt in samenwerking met Labrys Reizen georganiseerd en zal worden geleid door kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp. 

 

Reisdata: nader bekend te maken
Reisprijs: nader bekend te maken

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.