fbpx

Symboliek van de niet-westerse kunst

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
In deze cursus Symboliek van de niet-westerse kunst maakt u kennis met de symbolen en betekenis van kunst uit de Islam, het Boeddhisme en Hindoeïsme het oude Egypte en Mesopotamië. De betekenis van afbeeldingen die we in het Westen zien is meestal geworteld in het Christendom of de mythologie van de Grieken en Romeinen. Het zijn afbeeldingen waaraan we gewend zijn. Dat is anders voor voorstellingen uit bijvoorbeeld de Islam, het Boeddhisme en Hindoeïsme of uit het oude Egypte en Mesopotamië. Daarom maakt docent Barry Heinrichs u bekend met de afbeeldingen en symbolen van deze religies en culturen. Denk aan het Islamitische Alhambra, de Perzische en Ottomaanse boek- en tapijtkunst; Boeddhistische tempels en kloosters, de vele goden en helden van de Hindoeïstische kunst; de hiëroglyfen en goden van het Oude Egypte en de mythologische reliëfs van Mesopotamië. In de laatste les komen ze mooi samen en laat Barry u ook de overeenkomsten met onze westerse kunst zien. De indeling van de lessen is als volgt:

  1. Introductie & Egyptische symboliek
  2. Mesopotamië, Sumerië, Akkad, Assyrië, Perzië
  3. Islam
  4. Boeddhisme
  5. Hindoeïsme
  6. Interessante uitzonderingen en mengvormen

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik vond deze cursus heel boeiend. Ik heb er met veel interesse naar gekeken. De gratis proefles trok me over de streek, want in de eerste instantie dacht ik dat de materie me niet zo zou liggen. Maar Barry heeft me zeker overtuigd. Met een ruim aanbod van afbeeldingen en een aangename en begrijpbare verteltrant heeft hij mij een tot nu toe redelijk onbekende wereld laten kennen. Bedankt daarvoor.
Over Symboliek van de niet-westerse kunst

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.