fbpx

Surrealisme

Vanaf ca. 1900 is het chaos de kunstwereld. De nieuwe kunst is tegendraads anti-kunst. Een van de stromingen die afrekent met tradities is het surrealisme. Surrealisme speelt met je hersenen. We zien droomvisioenen, op het kinderbrein geïnspireerde impulsen en vervreemdende beelden spelen in de hoofdrol. Uiteraard beïnvloed door Freud & Jung en de psychoanalyse. In deze cursus zal onze docent de kracht van deze kunstbeweging duidelijk maken aan de hand van de grote surrealisten als Salvador Dali, Max Ernst, René Magritte, Joan Miró, maar ook de minder bekende en toch invloedrijke surrealisten onder de aandacht brengen. Surrealisme was namelijk de eerste stroming waar ook veel vrouwelijke kunstenaars aan verbonden waren zoals Hannah Höch, Leonora Carrington en Frida Kahlo en een stroming die specifiek bloeide in Utrecht met o.a. Joop Moesman en Pyke Koch. Dit alles aangevuld de verwante stromingen als dadaïsme en magisch realisme, geeft u aan het einde van de cursus een compleet plaatje van deze bizarre, maar bijzondere kunst!

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Docent van deze cursus

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.