fbpx

Pracht en praal van Europese steden B

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
De cursussen Pracht en Praal A en B zijn afzonderlijk van elkaar (en in willekeurige volgorde) te volgen.
 
In deze cursus bezoeken we de mooiste en meest verrassende steden van Europa vanuit uw luie stoel. Ter inspiratie voor een eigen bezoek of om van te genieten. Yvonne Hilgenkamp neemt u mee naar 10 cultureel gezien zeer interessante steden. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning en architectuur. We bekijken uiteraard deze architectuur, maar ook andere kunst en we zullen bij elke stad de nadruk leggen op haar specifieke culturele bloeiperiode. De steden zijn tevens gekozen op basis van de staat waarin de belangrijke bezienswaardigheden zich op dit moment verkeren. Aan bod komen:

1. Córdoba en Brugge
2. Venetië
3. Wenen
4. Amsterdam en Praag
5. Bordeaux en Helsinki
6. Berlijn
7. Bilbao
8. Kopenhagen

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik ben inhoudelijk heel tevreden over deze cursusreeks. Yvonne brengt haar verhaal zo enthousiast en doorleefd dat je na elke les het gevoel krijgt zelf in de betreffende stad geweest te zijn en je krijgt zin om onmiddellijk je reistas te maken en te vertrekken om al dat moois met eigen ogen te gaan bewonderen.
Over Pracht en praal van Europese steden B
Wat heb ik weer genoten van deze serie! De achterliggende geschiedenis, de diverse soms opeenvolgende architectuurstijlen, soms verwondering, maar altijd bewondering voor de plaatjes en ook het enthousiasme van Yvonne!
Over Pracht en praal van Europese steden B
De cursus Pracht en Praal B was geweldig. De manier waarop de materie van een stad werd aangeboden was heel boeiend. Met name de combinatie van de oude en de moderne de architectuur boeide me. Bilbao sprong er voor mij uit, omdat deze stad nieuw voor me was.
Over Pracht en praal van Europese steden B
Ik vond de cursus van Yvonne echt fantastisch. Het blijft wonderbaarlijk zoals zij alles met enthousiasme kan overbrengen. Ze kreeg me zelfs enthousiast voor moderne architectuur waarvan ik dacht dat die mijn voorkeur niet had. En het is helemaal fijn dat ik de cursus gewoon thuis kan volgen. Ik ga zeker nog meer cursussen van Yvonne volgen.
Over Art USA: Amerikaanse kunst

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.