fbpx

Engelse Kunstgeschiedenis

Deze cursus biedt een overzicht van de Engelse kunstgeschiedenis online. We bespreken al wat Engeland (en de rest van het Verenigd Koninkrijk) te bieden heeft aan kunst en cultuur. Grote namen passeren de revue, maar is er ook plaats voor verrassingen en ontdekkingen. In zes lessen behandelt Barry Heinrichs ruim tien eeuwen. Daarom beginnen we met de renaissance kunst aan het hof van de Tudors, van Henry VII tot Elizabeth I en gaan van daaruit via de Grand Manner van Joshua Reynolds en Thomas Gainsborough naar de landschappen van Constable en Turner. Rond de 19e eeuw kijken we naar de opkomst van de Romantiek  van Wiliam Blake, de Prerafaëlieten en de overgang naar het moderne met de bouw van het Crystal Palace. Dan naderen we de twintigste eeuw met het nieuwe realisme van Stanley Spencer, Francis Bacon en Lucian Freud; De controverse in de kunst met de Young British Artists (o.a. Damien Hirst, Marc Quin, Tracey Emin en Sarah Lucas) en we sluiten af met de actualiteit: De Turner Prize 1984-heden, een prestigieuze prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een beeldend kunstenaar. Aan het einde van deze cursus weet u alles van de verschillende periodes, stijlen en hoogtepunten uit de Engelse kunstgeschiedenis.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Barry heeft veel kennis en is erg enthousiast, dat maakt hem een zeer deskundige docent. Op een ontspannende manier neemt hij je mee in de kunst.
Over Engelse Kunstgeschiedenis

Docent van deze cursus

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

nl_NLDutch