fbpx

Art Nouveau & Art Deco

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
Aan het einde van de 19e eeuw maakte de architectuur zich los van het verleden. Niet langer was deze gebaseerd op oude stijlen (neo-classicisme, neo-gotiek), maar nieuw en geïnspireerd op de natuur! Art Nouveau (of Jugendstil) was geboren. Denk aan de architectuur van Gaudí en Victor Horta, maar ook grafische kunst (affiches van Mucha en Toorop), meubels en sieraden. De Art Deco volgde hierop en was meer geometrisch en rationalistisch en bovendien eclectischer: expressionisme, kubisme en functionalisme werden gecombineerd. Ook Art Deco vond uiting in architectuur (Radio Kootwijk), beeldende kunst én toegepaste kunst (bijv. sieraden van Cartier). In deze cursus aandacht voor de wervelende periode rond 1900 en de verschillende uitingen van Art Nouveau en Art Deco. Na afloop kent u beide stijlen tot in de details en weet u ook wat het verschil is!

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Cursusdetails

6x dinsdagavond, start 22 oktober
22/10/202419.30 - 21.30 uur
29/10/202419.30 - 21.30 uur
05/11/202419.30 - 21.30 uur
12/11/202419.30 - 21.30 uur
19/11/202419.30 - 21.30 uur
26/11/202419.30 - 21.30 uur
Inschrijving sluit 10 november

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

De cursus art nouveau en Art Deco van Barry Heinrichs was bijzonder professioneel en onderhoudend. Echt super goed voorbereid, logische structuur, mooie beelden en wat het ook heel leuk maakt is, is zijn persoonlijke kennis van historische gebouwen en kunst. Barry is heel enthousiasmerend en je krijgt zin om alle plekken die hij aanbeveelt ook zelf op te gaan zoeken. Heel Hartelijk dank!
Over Art Nouveau & Art Deco

Docent van deze cursus

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.