fbpx

Moderne architectuur

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.

In deze cursus moderne architectuur online krijgt u in zes lessen een helder overzicht van architectuur van begin twintigste eeuw tot aan onze tijd. Vanaf de late 19e eeuw volgden vernieuwingen in de beeldende kunst elkaar snel op. Desondanks vond de echte modernisering van de architectuur pas later plaats. Het duurde lang voordat de neo-stijlen werden losgelaten, maar toen dat gebeurde werd de architectuur abrupt eigentijds en vooral functionalistisch. Architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp bespreekt de moderne architectuur van de twintigste eeuw. U leert deze architectuur beter te begrijpen, te herkennen en te plaatsen.

 

Aan het einde van de cursus kent u de belangrijkste stijlen en -ismes zoals functionalisme, structuralisme, brutalisme, postmodernisme, deconstructivisme en hightech architectuur. De meest iconische bouwwerken komen voorbij. Van legendes van het modernisme/functionalisme als Frank Lloyd Wright, Le Corbusier en Mies van der Rohe tot die van hedendaagse starchitects zoals Rem Koolhaas, Tadao Ando, Zaha Hadid, Santiago Calatrava, Bjarke Ingles, Norman Foster en Carlo Scarpa.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Cursusdetails

6x maandagavond, start 11 november
11/11/202419.30 - 21.30 uur
18/11/202419.30 - 21.30 uur
25/11/202419.30 - 21.30 uur
02/12/202419.30 - 21.30 uur
09/12/202419.30 - 21.30 uur
16/12/202419.30 - 21.30 uur
Inschrijving sluit 1 december

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik vond de cursus van Yvonne echt fantastisch. Het blijft wonderbaarlijk zoals zij alles met enthousiasme kan overbrengen. Ze kreeg me zelfs enthousiast voor moderne architectuur waarvan ik dacht dat die mijn voorkeur niet had. En het is helemaal fijn dat ik de cursus gewoon thuis kan volgen. Ik ga zeker nog meer cursussen van Yvonne volgen.
Over Art USA: Amerikaanse kunst

Docent van deze cursus

Yvonne Hilgenkamp

Yvonne Hilgenkamp is kunsthistorica én architectuurhistorica, en heeft al jarenlange ervaring in het presenteren van de rijke geschiedenis van de westerse architectuur, stedenbouw en kunst. Ze maakt op heldere wijze de kunstgeschiedenis voor een divers publiek toegankelijk. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai’s wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag en enthousiast!

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.