Tuinen en landschapskunst
Online cursus
6 lessen
In deze cursus Tuinen en landschapskunst maken we in 6 lessen een groene wandeling langs de ontwikkeling van de tuin en de inrichting van het landschap. Architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en tuinontwerp hebben zich de afgelopen eeuwen op verschillende manieren tot elkaar verhouden en als wederzijdse bron van inspiratie gediend. Denk aan tuinarchitectuur, landschapstuinen, maar ook aan Land Art en sculptuur ín een tuin. We gaan van middeleeuwse paradijstuin naar baroktuinen, het (Engelse) landschapspark en de tuinen van Claude Monet. In de 20e eeuw gingen moderne kunstenaars zelfs een stap verder met Land Art zoals bijvoorbeeld de Spiral Jetty van Robert Smithson (1970) en het indrukwekkende Birds Nest van kunstenaar Nils-Udo (2005). Aan het einde van deze cursus kent u de achtergrond en kenmerken van de verschillende tuinen en tuinkunst ter verrijking en inpsiratie voor eventuele tuinbezoeken.
Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.
Gratis proefles
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.
Nieuwe startdata?
Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.
Docent van deze cursus
Barry Heinrichs
Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.