fbpx

4-daagse reis Keulen, Insel Hombroich & Bonn

Op deze busreis nemen Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp u mee naar Keulen, Museum Insel Hombroich en Bonn. Een vierdaagse cultuurreis met een afwisselend en verrassend programma aan kunst, architectuur en natuur!

 

Dag 1
We beginnen in Neuss, bij Museum Insel Hombroich. In dit ‘openluchtmuseum’ liggen tentoonstellingspaviljoens verspreid over een parklandschap; het nodigt uit tot een zintuigelijke ontdekkingsreis door natuur, architectuur en kunst. De architectuur van beeldhouwer Erwin Heerich, als sculpturen waarin men binnenloopt, voegt zich daarbij harmonieus in het rustige landschap. We zien hier ook de Langen Foundation, een voormalige raketbasis uit de Koude Oorlog waar Tadao Ando in 2004 een sereen museum bouwde om de verzameling moderne, Japanse en niet-westerse kunst van verzamelaars Victor en Marianne Langen in onder te brengen. In de loop van de middag rijden we door naar Keulen, overnachting in Keulen.

 

Dag 2 en 3
Deze twee dagen spenderen we in Keulen. We maken een stadswandeling door het historische stadscentrum, waar een keur aan bijzondere Middeleeuwse kerken zijn te bewonderen. Uiteraard brengen we dan ook een bezoek aan de beeldbepalende Domkerk, met het beroemde Gero-kruis, de Drie Koningen-schrijn en het kleurrijke moderne glas-in-lood-venster van Gerhard Richter. Hanneke gaat met u op ontdekking in het Wallraf-Richartz Museum. De mooie collectiepresentatie biedt een overzicht van de Europese beeldende kunst van de dertiende t/m het begin van de twintigste eeuw, met grote meesters als Dürer, Rubens, Rembrandt, Friedrich, Renoir, Cézanne, Van Gogh en Munch. Moderne kunst bekijkt u met Yvonne in het Museum Ludwig. Alle bekende namen zijn hier vertegenwoordigd! Denk aan Picasso, Kirchner, Macke, Beckmann, Matisse, Mondriaan, Chagall, Klee, Dalí, Rothko en nog vele anderen. En dan is er ook nog de geweldige collectie Amerikaanse Pop Art! We bezoeken tevens Museum Kolumba, het ronduit verrassende aartsbisschoppelijke museum in Keulen. De Zwitserse architect Peter Zumthor heeft de bijzondere behuizing ontworpen, waarin de ruïnes van de verwoeste Kolumba-kerk, een naoorlogse kapel van de Keulse architect Böhm, en de resten van een archeologische opgraving zijn opgenomen. De architectuur gecombineerd met de bijzondere kunstcollectie, waarin oude en moderne religieuze kunst naast elkaar worden gepresenteerd, maakt het Kolumba zeer het bezoeken waard!

 

Dag 4
Deze dag rijden we naar Bonn, geboortestad van Beethoven alsook van de Duitse expressionist August Macke. We wandelen door het oude stadscentrum voor de architectuur en bezoeken een enkele kerk waaronder de  o.m. de Bonner Münster. We sluiten onze reis daarna af met een bezoek aan een bijzondere privékapel, gelegen middenin in een weiland: de Bruder Klaus Kapelle, naar ontwerp van Peter Zumthor.

 

Docenten: Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp
Reisdata: Dinsdag 30 mei t/m vrijdag 2 juni 2023
Vertrek op dinsdag in de vroege ochtend vanaf Utrecht centraal.
Reissom: €650,- p.p. Wanneer u inschrijft vóór 15 april 2023. €695,-p.p. wanneer u daarna inschrijft. Toeslag eenpersoonskamer: € 115,- p.p.

Er is op deze reis plek voor minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers. De groep wordt regelmatig in tweeën gesplitst. Dan bent u de ene helft van de dag met Yvonne op pad en de andere helft van de dag met Hanneke. Er wordt op onze reizen veel gelopen, deelnemers dienen zich daar bewust van te zijn. 

 

De reissom is inclusief:

 • Busreis Utrecht – Neuss – Keulen – Bonn – Utrecht
 • actuele luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en reserveringskosten (wijzigingen voorbehouden)
 • handbagage tot 12 kg
 • 3 hotelovernachtingen in Keulen, inclusief ontbijt, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer in een vier-sterren hotel
 • deskundige reisleiding door kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp
 • gebruik van audiosysteem/fluistersets tijdens reis
 • alle entrees volgens programma

De reissom is exclusief:

 • lunches, diners, evt. verzekeringen
 • administratiekosten Labrys € 27,50 per boeking
 • verplichte bijdage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking/factuur
 • verplichte bijdrage SGR-Garantiefonds à €5,- per deelnemer

 

Na inschrijving voor deze reis worden uw gegevens doorgegeven aan Labrys Reizen. Zij handelen de boeking vervolgens met u af. 

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.