fbpx

Pracht en praal van Parijs

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.

In deze cursus Pracht en praal van Parijs bezoekt u vanuit uw luie stoel, in 5 lessen Parijs: een van de culturele hoogtepunten van Europa. Yvonne Hilgenkamp neemt u mee naar door bijna twintig eeuwen kunst, cultuur en architectuur van Parijs. We beginnen met het Romeinse ontstaan van Parijs; gevolgd door een eerste grote bloeiperiode in de Middeleeuwen, met o.m. de Notre Dame en de Sainte Chapelle. Via de Renaissance gaan we naar de Barok met het Louvre en Versailles. Daarna stappen we de negentiende eeuw in; met de aanleg van de grands boulevards en pronkgebouwen als de Arc de Triomphe en de Opéra; bovendien zien we de opkomst van de treinstations, markthallen en de beroemde Parijs galeries en warenhuizen. Parijs is dan ook het centrum van de artistieke avant-garde; we kijken naar de ateliers van kunstenaars als Delacroix, Rodin en Picasso. Ook is dit het tijdperk van de wereldtentoonstellingen, die de stad de Eiffeltoren, het Petit en Grand Palais, en de Parijse Métro hebben nagelaten. In de twintigste eeuw zien we de moderne woonhuizen van Le Corbusier en tijdgenoten als Mallet-Stevens en Charreau; vanaf de jaren zeventig de Grands Travaux van Mitterand met bv. de Grande Arche de la Défense en de piramide van Pei bij het Louvre. In de hedendaagse tijd kijken we o.m. naar de spectaculaire Fondation Louis Vuitton van Frank Gehry en La Bourse van Tadao Ando. Aan het einde kent u deze stad, haar hoogtepunten én haar verborgen parels, van binnen en van buiten.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Cursusdetails

5x dinsdagavond, start 5 november
05/11/202419.30-21.30 uur
12/11/202419.30-21.30 uur
19/11/202419.30-21.30 uur
26/11/202419.30-21.30 uur
03/12/202419.30-21.30 uur
Inschrijving sluit 24 november

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Wat heb ik weer genoten van deze serie! De achterliggende geschiedenis, de diverse soms opeenvolgende architectuurstijlen, soms verwondering, maar altijd bewondering voor de plaatjes en ook het enthousiasme van Yvonne!
Over Pracht en praal van Europese steden B

Docent van deze cursus

Yvonne Hilgenkamp

Yvonne Hilgenkamp is kunsthistorica én architectuurhistorica, en heeft al jarenlange ervaring in het presenteren van de rijke geschiedenis van de westerse architectuur, stedenbouw en kunst. Ze maakt op heldere wijze de kunstgeschiedenis voor een divers publiek toegankelijk. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai’s wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag en enthousiast!