fbpx

Pracht en praal van Europese steden B

De cursussen Pracht en Praal A en B zijn afzonderlijk van elkaar (en in willekeurige volgorde) te volgen.

In deze cursus bezoeken we de mooiste en meest verrassende steden van Europa vanuit uw luie stoel. Ter inspiratie voor een eigen bezoek of om van te genieten. Yvonne Hilgenkamp neemt u mee naar 10 cultureel gezien zeer interessante steden. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning en architectuur. We bekijken uiteraard deze architectuur, maar ook andere kunst en we zullen bij elke stad de nadruk leggen op haar specifieke culturele bloeiperiode. De steden zijn tevens gekozen op basis van de staat waarin de belangrijke bezienswaardigheden zich op dit moment verkeren. Aan bod komen:

1. Córdoba en Brugge
2. Venetië
3. Wenen
4. Amsterdam en Praag
5. Bordeaux en Helsinki
6. Berlijn
7. Bilbao
8. Kopenhagen

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Cursusdetails

8x vrijdagochtend, start 22 september
22/09/202310.30 -12.30 uur
29/09/202310.30 -12.30 uur
06/10/202310.30 -12.30 uur
13/10/202310.30 -12.30 uur
20/10/202310.30 -12.30 uur
27/10/202310.30 -12.30 uur
03/11/202310.30 -12.30 uur
10/11/202310.30 -12.30 uur
Inschrijving sluit 5 oktober

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik ben inhoudelijk heel tevreden over deze cursusreeks. Yvonne brengt haar verhaal zo enthousiast en doorleefd dat je na elke les het gevoel krijgt zelf in de betreffende stad geweest te zijn en je krijgt zin om onmiddellijk je reistas te maken en te vertrekken om al dat moois met eigen ogen te gaan bewonderen.
Over Pracht en praal van Europese steden B
Wat heb ik weer genoten van deze serie! De achterliggende geschiedenis, de diverse soms opeenvolgende architectuurstijlen, soms verwondering, maar altijd bewondering voor de plaatjes en ook het enthousiasme van Yvonne!
Over Pracht en praal van Europese steden B
De cursus Pracht en Praal B was geweldig. De manier waarop de materie van een stad werd aangeboden was heel boeiend. Met name de combinatie van de oude en de moderne de architectuur boeide me. Bilbao sprong er voor mij uit, omdat deze stad nieuw voor me was.
Over Pracht en praal van Europese steden B
Ik vond de cursus van Yvonne echt fantastisch. Het blijft wonderbaarlijk zoals zij alles met enthousiasme kan overbrengen. Ze kreeg me zelfs enthousiast voor moderne architectuur waarvan ik dacht dat die mijn voorkeur niet had. En het is helemaal fijn dat ik de cursus gewoon thuis kan volgen. Ik ga zeker nog meer cursussen van Yvonne volgen.
Over Art USA: Amerikaanse kunst

Docent van deze cursus

Yvonne Hilgenkamp

Yvonne Hilgenkamp

Yvonne Hilgenkamp is kunsthistorica én architectuurhistorica, en heeft al jarenlange ervaring in het presenteren van de rijke geschiedenis van de westerse architectuur, stedenbouw en kunst. Ze maakt op heldere wijze de kunstgeschiedenis voor een divers publiek toegankelijk. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai’s wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag en enthousiast!

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.