fbpx

Moderne kunst

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
In deze cursus Moderne kunst online maakt u kennis met de moderne kunst van begin twintigste eeuw. Vindt u moderne kunst ontoegankelijk? Dat kan mijn kleine zusje ook? Na het volgen van deze cursus denkt u daar waarschijnlijk heel anders over! We  duiken in de spannende en experimentele stromingen die de beeldende kunst aan het begin van de twintigste eeuw drastisch veranderden. Nieuwe ontwikkelingen volgden elkaar in rap tempo op en we volgen ze op de voet. We beginnen bij de late 19e eeuw met het realisme, impressionisme en gaan via post-impressionisme helemaal naar de abstracte kunst tot en met WOII. Alle tussenliggende –ismes en stromingen komen voorbij: kubisme, futurisme, dadaïsme, De Stijl, suprematisme, abstract expressionisme etc.

 

Aan het einde van de cursus weet u wat hun belangrijkste kenmerken zijn en kunt u ze van elkaar onderscheiden! Docente Karlijn de Jong is specialist op het gebied van de Nederlandse moderne kunst (oa. Sluijters, Toorop, Willink en Koch) en zal daar in de laatste les speciale aandacht aan besteden.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Cursusdetails

6x dinsdagavond, start 24 september
24/09/202419.30 - 21.30 uur
01/10/202419.30 - 21.30 uur
08/10/202419.30 - 21.30 uur
15/10/202419.30 - 21.30 uur
22/10/202419.30 - 21.30 uur
29/10/202419.30 - 21.30 uur
Inschrijving sluit 13 oktober

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik heb genoten van de cursus moderne kunst. Het was een boeiend overzicht en waarin ik ook voor mij nog onbekende kunstenaars kon ontdekken. Het heeft me op een andere manier leren kijken naar moderne kunst. Karlijn de Jong heeft een erg plezierige, ontspannen manier van vertellen en een fijne presentatie. Haar lessen waren boordevol informatie maar met de handout en mogelijkheid tot terugkijken prima te volgen.
Over Moderne kunst

Docent van deze cursus

Karlijn de Jong

Karlijn de Jong is kunsthistorica. Tijdens haar studie richtte ze zich op de educatieve praktijk en specialiseerde ze zich in de Nederlandse moderne kunst aan het begin van de twintigste eeuw. Tegenwoordig is ze docent, doet ze onderzoek en werkt ze mee aan publicaties voor tentoonstellingen over Nederlandse moderne kunst in verschillende musea.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.