fbpx

Mode & Kunst

In deze cursus Mode & Kunst duiken we in de geschiedenis van de mode en de beïnvloeding van en door de kunst. Wie kent niet de kleurige Mondriaan jurkjes die Yves Saint Laurent in 1965 ontwierp? Of de mini-jurkjes met hypnotiserende optische prints, geïnspireerd door pop-art uit de jaren zestig? De grens tussen mode en kunst is niet altijd even strikt, omdat beide werelden al eeuwenlang aan elkaar verbonden zijn. Ontwerpers vertalen een tijdgeest naar hun ontwerpen en worden daarbij geïnspireerd door kunstwerken. Andersom zijn kleding en mode al eeuwen een uitdrukking van status, rijkdom, macht en reputatie. Docent Barry Heinrichs gaat met u van van middeleeuwse jonkvrouwen en ridders die elkaar versieren met kleuren, naar het dominerende zwart van de Gouden Eeuw en de smaak van de 19e, 20e en 21e eeuw. Daar zien we uiteindelijk die twee zelfs met elkaar versmelten bij o.a. Victor & Rolf en Iris van Herpen. Hoe hebben mode en kunst zich de afgelopen eeuwen ontwikkeld, straks weet u het allemaal!

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Docent van deze cursus

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

nl_NLDutch