fbpx

3-daagse reis Lille

Deze reis is volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst geplaatst worden, stuur ons dan een bericht (info@klu.nl).

 

In december 2024 bieden we een afwisselende en kleurrijke kunstreis naar Lille, in gezellige decembersfeer! Lille biedt een charmante oude binnenstad en bovenal prachtige musea en bijzondere architectuur. Een stadswandeling laat ons kennismaken met het sfeervolle historisch stadscentrum. We zien dan La Vieille Bourse en het Palais Rihour, Vieux Lille met haar karakteristieke veelal zeventiende-eeuwse gevels, en we bezoeken de indrukwekkende Notre Dame de la Treille. Ook zullen we kennismaken met Euralille, de vernieuwde stationswijk waar Rem Koolhaas het stedenbouwkundig plan voor heeft ontworpen.

 

Daarnaast bezoeken we het Museum voor Schone Kunsten in Lille, gehuisvest in een indrukwekkend negentiende-eeuws gebouw. Dat laat een mooi en afwisselend overzicht zien van de kunstgeschiedenis met o.a. Vlaamse meesters als Bouts en Breughel de Jonge; El Greco, Rubens, Van Dyck, maar ook modernere kunstenaars als Goya, Courbet, Rodin en Claudel, Léger en Delaunay. Tijdens ons bezoek is er bovendien een tentoonstelling te bezoeken rondom de bijzondere collectie tekeningen van Renaissance-meester Raphael!

 

Een tweede bijzonder museum op het programma is La Piscine in Roubaix, ofwel La Musée d’Art et d’Industrie André Diligent. De afwisselende collectie (toegepaste) kunst uit de negentiende en twintigste eeuw in combinatie met de bijzondere locatie maken dit museum zeer het bezoeken waard. Het museum is ondergebracht in een voormalig openbaar zwembad in Art Déco-stijl! De vroegere badruimtes, douches en kleedcabines doen nu op verrassende wijze dienst als expositieplatform voor kunstobjecten.

Dan staan er nog twee bijzondere bestemmingen buiten de stad op het programma: Het Ursulineninstituut. Een uniek klooster- en schoolcomplex, katholiek meisjespensionaat waar dochters uit gegoede gezinnen uit binnen- en buitenland werden opgeleid.Ze kwamen er terecht in een architecturale omgeving die paste bij hun sociale klasse: een indrukwekkend complex waar uiteenlopende stijlen als Neoclassicisme, Neogotiek, Neoromaans en Art Nouveau zijn toegepast. U wordt rondgeleid in de Ursulazaal, de kapel, refters, pianogalerij en de feeërieke wintertuin met kleurrijke glas-in-loodkoepel.  Daarnaast rijden we ten zuiden van de stad naar Louvre Lens, het kleinere broertje van het grote Louvre in Parijs. Dit glazen museum is ontworpen door het Japanse bureau SANAA, en staat op de plek van een vroegere mijnschacht. Waar vroeger kolen werden versjouwd, staan nu ranke beelden uit Griekenland, mozaïeken uit Mesopotamië en sarcofagen uit Egypte; en er hangen werken van meesters als Botticelli en Rembrandt. U maakt er een geweldige reis door de kunstgeschiedenis.

 

Docenten: Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp
Reisdata: Dinsdag 10 december t/m donderdag 12 december 2024
Tijden: Bus vertrekt ca. 7.00 uur uit Leeuwarden en maakt een tussenstop in Zwolle en Utrecht.
Reissom
: €660,- p.p. wanneer u inschrijft vóór 1 juni 2024.
€700,- p.p. wanneer u daarna inschrijft.
Toeslag eenpersoonskamer €122,- p.p.

 

N.B. Er wordt veel gelopen tijdens deze reis, deelnemers dienen daar rekening mee te houden. Er is op deze reis plek voor minimaal 20 en maximaal 34 deelnemers. De reis wordt in samenwerking met Labrys Reizen georganiseerd en zal worden geleid door twee kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp. De groep zal regelmatig in tweeën gesplitst worden. Dan bent u een gedeelte van de dag op pad met Hanneke en een gedeelte met Yvonne.

 

De reissom is inclusief:

 • Busreis Leeuwarden – Zwolle – Utrecht – Lille v.v.
 • twee hotelovernachtingen in Lille, inclusief ontbijt, in een centraal gelegen hotel.
 • alle entrees van de bezienswaardigheden, musea, galeries etc. conform het programma
 • deskundige reisleiding door kunsthistorici Hanneke Lenders en Yvonne Hilgenkamp
 • gebruik van fluistersets (audiosysteem) gedurende het verblijf
 • toeristenbelasting Lille
 • Een gezamenlijk diner

 

 

De reissom is exclusief:

 • overige lunches, diners, drankjes en evt. verzekeringen
 • administratiekosten Labrys € 27,50 per boeking
 • verplichte bijdage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking/factuur
 • verplichte bijdrage SGR-Garantiefonds à €5,- per deelnemer

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.