fbpx

Kunst, technieken en materialen

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
We kijken vaak met een theoretisch oog naar kunst, maar in deze cursus duiken we in de praktische kant van het maken van kunst: naar de technieken en materialen. Deze cursus gaat over het simpele potloodje op papier, hoe een ets of gravure wordt gemaakt, hoe een kunstenaar zijn doek opbouwt in lagen, hoe pigmenten en olieverf tot stand komen, maar ook hoe marmer met hamer en beitel wordt bewerkt en brons wordt gegoten. U maakt kennis met verrassende aspecten van het kunstenaarschap en ziet de alchemist aan het werk. Sommige methoden zijn zo oud als de mensheid, zoals houtskool op een rotswand, maar in onze eigen tijd zijn daar verrassende materialen aan toegevoegd zoals pindakaas op een vloer. Kortom, in deze cursus ziet en leert u alles over wat er voorbij komt in het atelier van de kunstenaar.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Barry heeft veel kennis en is erg enthousiast, dat maakt hem een zeer deskundige docent. Op een ontspannende manier neemt hij je mee in de kunst.
Over Engelse Kunstgeschiedenis

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.