fbpx

Kunst en cultuur van Spanje

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
De Spaanse kunstgeschiedenis heeft vele grote kunstenaars en bijzondere architecten voortgebracht, zoals Velázquez, Goya, Picasso, Gaudí en Calatrava. Yvonne Hilgenkamp schetst in 7 lessen een overzicht van de indrukwekkende kunst- en architectuurgeschiedenis van Spanje. We beginnen bij de Klassieke Oudheid en gaan via de Moorse cultuur, de Middeleeuwen, Renaissance en katholieke Barok verder naar de grote schilders van de Spaanse Gouden Eeuw zoals El Greco, Velázquez, Murillo en de Zurbarán. Daarna gaan we via het romantische en tegelijkertijd duistere werk van Goya naar de pioniers van de moderne kunst: Gaudi, Picasso, Miró en Dalí. In de moderne tijd bekijken we o.a. de rauwe, pure sculpturen van de Baskische beeldhouwer Eduardo Chillida. Ook op het gebied van moderne en hedendaagse architectuur heeft Spanje veel boeiends te bieden dus daarom zal er ook zeker aandacht worden besteed aan het oeuvre van architecten zoals César Manrique (Lanzarote), Santiago Calatrava, Enric Miralles en de veelzijdige Ricardo Bofill en de hedendaagse architectenbureaus. Aan het einde van de cursus heeft u een goed overzicht van de Spaanse kunstgeschiedenis en zeer waarschijnlijk een boel inspiratie voor bezoek aan Spanje.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.