fbpx

James Ensor

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Het Ensorjaar brengt een eerbetoon aan de Belgische grootmeester – vernieuwer, gamechanger, inspirator en complexe persoonlijkheid. Geen enkele andere kunstenaar had zo’n schakelfunctie in de ontwikkeling van het modernisme. Hij bevrijdde de schilderkunst van romantische heldhaftigheid en schone schijn. Met hem evolueerden de beeldende kunsten naar een vrijzinnige droomwereld die nog zoveel verder rijkt dan zijn iconische maskers. Gedurende het hele jaar zijn er verschillende activiteiten en tentoonstellingen in Oostende (waar Ensor geboren en getogen is) en Antwerpen (waar zich in het KMSKA de grootste Ensorcollectie bevindt). Barry Heinrichs vertelt u in deze lezing alles wat u moet weten over het werk van James Ensor ter voorbereiding op een eventueel bezoek aan een van de tentoonstellingen.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze lezing online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de lezing op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk na afloop van de lezing.

Cursusdetails

1x zondagochtend 24 maart
24/03/202410.30 - 12.30 uur
Inschrijving sluit 16 juni

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Docent van deze cursus

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs

Barry Heinrichs is kunsthistoricus. Gedreven door nieuwsgierigheid naar wat kunstenaars beweegt, naar het onbekende en het afwijkende in de kunst, heeft Barry Heinrichs zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een allround kunsthistoricus die lezingen en cursussen geeft, rondleidingen organiseert en kunstreizen begeleidt die over alle onderwerpen binnen het vakgebied van de kunstgeschiedenis gaan – oud, modern en hedendaags – en dan vooral de verbinding daartussen.

nl_NLDutch