fbpx

Design in Europa

N.B. Deze cursus wordt gegeven in het Nederlands.
 
In deze cursus Design in Europa online zoeken we de grens op tussen kunst en ambacht en betreden we de wereld van de vormgeving. De kunstgeschiedenis richt zich graag op schilderijen, beeldhouwwerken en gebouwen, maar een onderbelicht onderdeel daarvan is de toegepaste kunst. Gebruiksvoorwerpen op de grens van kunst: meubels, stoelen, kasten, juwelen, serviezen, interieurs. Voorwerpen met een praktisch nut maar die vaak niet zouden misstaan op een sokkel of in een vitrine. Van strak, sober en zuiver functioneel tot hysterisch en bijna onmogelijk in het gebruik. Barry Heinrichs vertelt u alles over de fascinerende ontwikkeling van het design in Europa en de verschillende stijlen daarbinnen. We gaan van Art nouveau en sanitair en servies van Wedgewood, via de Amsterdamse en Bossche School (De Klerk, Dom van der Laan), langs de sobere meubels van Bauhaus & de Stijl (Doesburg, Breuer, Mies van der Rohe) naar de pure Scandinavische stilte (Alvar Aalto, Vernon Panton), Italiaanse grandeur (Olivetti, Bialetti, Aldo Rossi) en het slotstuk met Dutch Design (Gispen, Pastoe, Droog, Studio Job) en Belgisch Design (Maarten de Ceulaer, Axelle Vertommen) en nog veel meer!

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus, dan raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.