fbpx

Art USA: Amerikaanse kunst

Is het niet verfrissend om de Verenigde Staten ook eens even vanuit een andere hoek te bekijken: de kunstgeschiedenis! In deze cursus Art USA: Amerikaanse kunst online zal Yvonne Hilgenkamp zo’n 250 jaar beeldende kunst van de Verenigde Staten de revue laten passeren. We starten met the declaration of independence en gaan van daar naar Edward Hopper. We zien o.a. landschapsschilders en impressionisten (Mary Cassat en Merrit Chase). Daarna duiken we in de twintigste eeuw met schilderingen van de grote stad en industrie en het platteland (Norman Rockwell, Grant Wood en Georgia O’Keeffe). Vanaf daar gaan we naar naar de abstractie (Rothko, Pollock, De Kooning) en naar Coca-Cola, Hamburgers en Marilyn met PopArt (Warhol, Lichtenstein). We ronden af met de laatste decennia met minimal art, sculpturen en installaties (Louise Bourgeois, James Turell), streetart (Haring, Basquiat), hyperrealistische kunst (Duane Hanson en Chuck Close) en tenslotte Afro-Amerikaanse kunst met o.a. Barkley Hendricks, Kehinde Wiley en Amy Sherald.

 

Hoe werkt dat online?

U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Docent en afbeeldingen verschijnen dan vanzelf op uw scherm. Als u er niet ‘live’ bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken. Inschrijven is daarom nog mogelijk tot na les 2 van de cursus.

 

Gratis proefles

Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt les 1 van deze cursus gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor deze gratis proefles kan direct via deze link.

Cursusdetails

5x vrijdagochtend, start 14 juni
14/06/202410.30 - 12.30 uur
21/06/202410.30 - 12.30 uur
28/06/202410.30 - 12.30 uur
05/07/202410.30 - 12.30 uur
12/07/202410.30 - 12.30 uur
Inschrijving sluit 30 juni

Nieuwe startdata?

Houd mij op de hoogte van nieuwe startdata.

Reviews over deze cursus

Ik vond de cursus van Yvonne echt fantastisch. Het blijft wonderbaarlijk zoals zij alles met enthousiasme kan overbrengen. Ze kreeg me zelfs enthousiast voor moderne architectuur waarvan ik dacht dat die mijn voorkeur niet had. En het is helemaal fijn dat ik de cursus gewoon thuis kan volgen. Ik ga zeker nog meer cursussen van Yvonne volgen.
Over Art USA: Amerikaanse kunst

Docent van deze cursus

Yvonne Hilgenkamp

Yvonne Hilgenkamp is kunsthistorica én architectuurhistorica, en heeft al jarenlange ervaring in het presenteren van de rijke geschiedenis van de westerse architectuur, stedenbouw en kunst. Ze maakt op heldere wijze de kunstgeschiedenis voor een divers publiek toegankelijk. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai’s wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag en enthousiast!

nl_NLDutch