KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | moderne kunst van woii tot jaren '90 online

Moderne kunst van WOII tot jaren '90 ONLINE
Van Pop Art tot performance

Moderne kunst is ontoegankelijk? Dat kan mijn kleine zusje ook? Na het volgen van deze cursus denkt u daar waarschijnlijk heel anders over! In deze cursus duiken we in de spannende en experimentele stromingen die de beeldende kunst na WOII weer opnieuw op hun kop zetten. Waar de kunst van voor WOII werd gedomineerd door abstractie, zien we vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw dat het figuratieve, herkenbare weer terug komt, maar ook alsof de mogelijkheden onbegrensd zijn: conceptuele kunst met Bruce Nauman; Minimal Art; performance kunst met Joseph Beuys en Marina Ambramovic; installaties; Land Art; Postmodernisme en de Young British Artists als Damien Hirst die furore maakt met opgezette haaien en diamanten schedels. Karlijn de Jong zal de wirwar aan stromingen voor u ontrafelen en ervoor zorgen dat u ze leert begrijpen en waarderen!

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet op het vaste tijdstip 'live' kunt kijken, kunt u de les terugkijken wanneer het u uitkomt. 
 

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. 

 

Andere cursisten over het online volgen van online cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Ik vind het een goede vervanging van de cursussen op locatie! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien"

"Wat een rijke, boeiende lessen van Karlijn!"
"Ik kijk elke week weer uit naar de volgende les. Echt knap hoe Karlijn deze ingewikkelde materie zo helder, rustig en gestructureerd brengt"
"Wat een fijne cursus! Bij Karlijn zie je de twinkeling in haar ogen als ze enthousiast wordt."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Vroegboekkorting

Moderne kunst ONLINE

Van realisme tot abstract expressionisme