KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | chinese kunst online

Chinese kunst ONLINE
Traditie en vernieuwing

Deze cursus biedt een eerste kennismaking met de Chinese kunst. Terwijl Chinezen zich massaal middels kunstvlogs voorbereiden op hun bezoek aan bijvoorbeeld het Rijksmuseum, blijft onze kennis van Chinese kunst vaak steken bij Mingporselein en Ai Weiwei. Wat weten wij van de kunstgolven die in afgelopen eeuwen door China trokken? In 4 lessen brengt  Barry Heinrichs u op de hoogte van de belangrijkste Chinese stromingen en kunstenaars van de afgelopen 150 jaar. De cursus begint met een duizend jaar oude beschaving waarin kamerschermen, kalligrafie, sculptuur en schilderkunst aan bod komen in de vorm van landschappen, vogels en andere decoratieve, dierlijke motieven. De Opiumoorlogen van de negentiende eeuw waren vervolgens ontwrichtend. Het was de periode van de laatste keizerlijke dynastie (Qing) en van nieuw contact met het Westen. Maak kennis met de Shanghai School en de nationalistische kunst. Tenslotte zien we de grote veranderingen die de Chinese kunst doormaakte met de culturele revolutie van Mao en de hedendaagse chinese kunst van ca. de afgelopen 35 jaar waarin globalisering, avantgarde en provocatie centraal staan. 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 23 november) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan op locatie. Bespaart me reistijd."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

Anderen kozen ook:

Vroegboekkorting

Lezing Antony Gormley ONLINE

Te zien in Voorlinden

Vroegboekkorting

Symboliek van de niet-westerse kunst ONLINE

Egypte, Mesopotamië, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme

Vroegboekkorting

Moderne kunst ONLINE

Van realisme tot abstract expressionisme