KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | tuinen en landschapskunst online

Tuinen en landschapskunst ONLINE
van middeleeuwse tuin tot land art

Architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en tuinontwerp hebben zich de afgelopen eeuwen op verschillende manieren tot elkaar verhouden en als wederzijdse bron van inspiratie gediend. Denk aan tuinarchitectuur, landschapstuinen, maar ook aan Land Art en sculptuur ín een tuin. Deze cursus biedt in 6 lessen een groene wandeling langs de ontwikkeling van de tuin en de inrichting van het landschap. We gaan van middeleeuwse paradijstuin naar baroktuinen, het (Engelse) landschapspark en de tuinen van Claude Monet. In de 20e eeuw gingen moderne kunstenaars zelfs een stap verder met Land Art zoals bijvoorbeeld de Spiral Jetty van Robert Smithson (1970) en het indrukwekkende Birds Nest van kunstenaar Nils-Udo (2005). Aan het einde van deze cursus kent u de achtergrond en kenmerken van de verschillende tuinen en tuinkunst ter verrijking en inpsiratie voor eventuele tuinbezoeken. 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 14 november) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan op locatie. Bespaart me reistijd."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."