KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | moderne architectuur online

Moderne architectuur ONLINE
Van functionalisme tot hedendaagse architectuur

In de late 19e eeuw volgden vernieuwingen in de beeldende kunst elkaar snel op. Desondanks vond de echte modernisering van de architectuur pas later plaats. Het duurde lang voordat de neo-stijlen werden losgelaten, maar toen dat gebeurde werd de architectuur abrupt eigentijds en vooral functionalistisch. In deze moderne architectuur geeft architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp in zes lessen een helder overzicht van architectuur van begin twintigste eeuw tot aan onze tijd. Op deze manier leert u moderne architectuur beter te begrijpen, te herkennen en te plaatsen. Aan het einde van de cursus kent u de belangrijkste stijlen en -ismes zoals functionalisme, structuralisme, brutalisme, postmodernisme, deconstructivisme en hightech architectuur. De meest iconische bouwwerken komen voorbij. Van legendes van het modernisme/functionalisme als Frank Lloyd Wright, Le Corbusier en Mies van der Rohe tot die van hedendaagse starchitects zoals Rem Koolhaas, Tadao Ando, Zaha Hadid, Santiago Calatrava, Bjarke Ingles, Norman Foster en Carlo Scarpa. 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 5 oktober) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Iedere cursusochtend was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."
"Yvonne's enthousiasme werkt zo aanstekelijk. Het maakt niet uit welk onderwerp ze bespreekt, je hangt aan haar lippen."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Vroegboekkorting

Art USA: Amerikaanse kunst ONLINE

Met o.a. Mary Cassat, Hopper, Warhol en Turell

Vroegboekkorting

Symboliek van de niet-westerse kunst ONLINE

Egypte, Mesopotamië, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme

Vroegboekkorting

Moderne kunst ONLINE

Van realisme tot abstract expressionisme