KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | mode

Mode & Kunst ONLINE
Van middeleeuwen tot de catwalk

Wie kent niet de kleurige Mondriaan jurkjes die Yves Saint Laurent in 1965 ontwierp? Of de mini-jurkjes met hypnotiserende optische prints, geïnspireerd door pop-art uit de jaren zestig? De grens tussen mode en kunst is niet altijd even strikt, omdat beide werelden al eeuwenlang met elkaar gerelateerd zijn. Ontwerpers vertalen een tijdgeest naar hun ontwerpen en worden daarbij geïnspireerd door kunstwerken. Andersom zijn kleding en mode al eeuwen een uitdrukking van status, rijkdom, macht en reputatie. Onze docent Barry Heinrichs duikt in de geschiedenis van de mode en neemt u vervolgens mee naar de catwalk van nu. We gaan van middeleeuwse jonkvrouwen en ridders die elkaar versieren met kleuren, naar het dominerende zwart van de Gouden Eeuw, naar de smaak van de 19e, 20e en 21e eeuw. Daar zien we uiteindelijk kunst en mode zelfs met elkaar versmelten bij o.a. Victor & Rolf en Iris van Herpen. Hoe hebben mode en kunst zich de afgelopen eeuwen ontwikkeld, straks weet u het allemaal!
 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Grayson Perry

Provocatie en verlichtende pandemie-kunst