KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | pracht en praal van rome online

Pracht en Praal van Rome ONLINE
De eeuwige stad onder de loep

In deze cursus bezoekt u vanuit uw luie stoel, in 5 lessen Rome: de kunsthistorische schatkist van Europa, ook de "eeuwige stad" genoemd. Ter inspiratie voor een (eigen) bezoek, ter voorbereiding op onze reis of gewoon om van te genieten. Volgens docente Hanneke Lenders is Rome de mooiste stad van Europa. Ze neemt u dan ook mee u langs de hoogtepunten en verborgen parels. Rome is de stad bij uitstek waar de gehele westerse kunstgeschiedenis voor het oprapen ligt. Van Romeinse Keizers, het vroege Christendom, de Renaissance en de Barok. Van grote figuren als Keizer Constantijn, Michelangelo, Rafaël, Bernini en Caravaggio. U vindt er Romeinse tempels, de vroegste christelijke basilica’s, de grandeur van de pausen en de barokke pracht en praal van de Contrareformatie. Chronologisch gaan we door de stad heen en bespreken de kunsthistorische context, waarbij we steeds inzoomen op dat wat het bezoeken waard is. Na afloop van deze cursus weet u alles wat u moet weten voor een geslaagd bezoek aan deze stad.

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

'Heb van de cursus genoten. Hanneke kan heel boeiend vertellen, veel stof in relatief korte tijd, maar door haar enthousiasme en gedegen vakkennis beklijft het.'

'Iedere week keek ik weer uit naar het volgende college. Ik heb een goed overzicht gekregen, wat het lezen van diverse boeken over kunstgeschiedenis gemakkelijker maakt. Fijne colleges, steeds goed opgebouwd.'

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

Anderen kozen ook:

6-daagse reis Rome

Duik in de 'Eeuwige Stad'

Vroegboekkorting

6-daagse reis Venetiē-Ravenna

Venetiē, Ravenna, Padua, Bologna