KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | inleiding architectuur online

Inleiding Architectuur ONLINE
Van Grieken tot Rem Koolhaas

In deze cursus architectuurgeschiedenis bespreken we de belangrijkste architectuurstijlen en stromingen van de westerse kunst. Architectuur geeft, soms nog meer dan de schilderkunst, de tijdsgeest van een periode weer. De wijze waarop er gebouwd werd vertelt iets over de doelen van die tijd. Was architectuur voornamelijk religieus? Moest het verleiden en imponeren? Of moest het vooral praktisch en functioneel zijn? In deze basiscursus Inleiding architectuur geeft architectuurhistorica Yvonne Hilgenkamp een helder overzicht van de ontwikkeling van de architectuurgeschiedenis. Aan het einde van deze cursus heeft u geleerd de belangrijkste stijlen te herkennen en te plaatsen en dat zal direct toepasbaar zijn als u op straat loopt, in een buitenlandse stad bent of zelfs wanneer u een museum bezoekt. De belangrijkste periodes en meest iconische bouwwerken van de westerse architectuurgeschiedenis komen dus voorbij. Van Griekse tempels gaan we via gotische kathedralen en oogverblindende barok, naar de art nouveau en art deco. De cursus wordt afgerond met de 'starchitects' van de moderne en hedendaagse architectuur als Frank Lloyd Wright, Berlage, Le Corbusier en Mies van der Rohe, Frank Gehry, Rem Koolhaas en Zaha Hadid.

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 15 november) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Iedere cursusochtend was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."
"Yvonne's enthousiasme werkt zo aanstekelijk. Het maakt niet uit welk onderwerp ze bespreekt, je hangt aan haar lippen."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Inleiding kunstgeschiedenis ONLINE

Van oudheid tot moderne kunst