KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | symboliek in de kunst a online

Symboliek in de kunst A ONLINE
Symbolen, personificaties en allegorieën

De cursussen Symboliek A & B zijn afzonderlijk van elkaar (in willekeurige volgorde) te volgen. 

In deze cursus leert u alles over de symboliek en betekenis van verschillende objecten en figuren binnen de kunstgeschiedenis. Dat de man met lange baard en lendendoekje aan het kruis Jezus Christus voorstelt, weten de meeste mensen wel. Iets minder bekend is de zalfpot, waaraan Maria Magdalena te herkennen is. En zien we een adelaar, gaat het dan om de Griekse god Zeus, de evangelist Johannes of een verheerlijking van een Romeinse keizer? Zijn de sinaasappelen in het Arnolfini Echtpaar een teken van vruchtbaarheid of van rijkdom? En is het Melkmeisje van Vermeer een onschuldig stilleven van een mens of een zinnebeeld van liefde en erotiek? In deze cursus komt het allemaal voorbij. U leert de belangrijkste symbolen, personificaties, allegorieën en zinnebeelden herkennen. Daarmee krijgt u handvatten voor het bekijken van zowel christelijke, mythologische als wereldlijke kunst.

In Symboliek in de Kunst A duiken we elke les in de symboliek van een specfiek onderwerp of thema. We bespreken o.a. de Annunciatie, Geboorte- en Kruisigingsscenes, maar ook het herkennen van personificaties en allegorieën; we zoomen diep in op elk voorwerp van het Arnolfiniportret en we zien liefdessymboliek in de Gouden Eeuw. De cursus Symboliek in de kunst B behandelt weer zes nieuwe thema's. De cursussen zijn dus zelfstandig en in willekeurige volgorde te volgen. 

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet op het vaste tijdstip 'live' kunt kijken, kunt u de les terugkijken wanneer het u uitkomt. 
 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen.

 

Andere cursisten over het online volgen van deze cursus bij deze docente:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

6-daagse reis Venetiē-Ravenna

Venetiē, Ravenna, Padua, Bologna