KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | moderne kunst online

Moderne kunst ONLINE
Van realisme tot abstract expressionisme

Moderne kunst is ontoegankelijk? Dat kan mijn kleine zusje ook? Na het volgen van deze cursus denkt u daar waarschijnlijk heel anders over! In deze cursus duiken we in deze spannende en experimentele stromingen die de beeldende kunst aan het begin van de twintigste eeuw drastisch veranderden. Nieuwe ontwikkelingen volgden elkaar in rap tempo op. In deze cursus volgen we ze  op de voet en zien we wat de belangrijkste kenmerken zijn. We beginnen bij de late 19e eeuw met het realisme, impressionisme en gaan via post-impressionisme helemaal naar de abstracte kunst tot en met WOII. Alle tussenliggende –ismes en stromingen komen voorbij: kubisme, futurisme, dadaïsme, De Stijl, suprematisme, abstract expressionisme etc. Aan het einde van de cursus kunt u ze allemaal van elkaar onderscheiden! Docente Karlijn de Jong is specialist op het gebied van de Nederlandse moderne kunst (oa. Sluijters, Toorop, Willink en Koch) en zal daar speciale aandacht aan besteden. 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet op het vaste tijdstip 'live' kunt kijken, kunt u de les terugkijken wanneer het u uitkomt. 

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 13 oktober) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus Moderne Kunst bij deze docente:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een goede vervanging van de cursussen op locatie! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien

"Dank je wel Karlijn! Deze cursus was qua onderwerp buiten mijn comfortzone, maar zo ontzettend leuk! Het was zeer de moeite waard en smaakt naar meer!"
"Geweldig, wat een schitterende cursus! Mede door Karlijn's rustige manier van vertellen met enthousiasme en een vleugje droge humor."
"Ontzettend veel geleerd en heel inspirerend."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Moderne kunst van WOII tot jaren '90 ONLINE

Van Pop Art tot performance

Symboliek van de niet-westerse kunst ONLINE

Egypte, Mesopotamië, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme

Design in Europa ONLINE

Kunst als ambacht van meubel tot servies