KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | belgische kunstgeschiedenis online

Belgische Kunstgeschiedenis ONLINE
Van Van Eyck tot Tuymans

Deze cursus biedt een mooi overzicht van al wat België te bieden heeft aan kunst en cultuur. In acht lessen behandelt Barry Heinrischs ruim tien eeuwen Belgische kunstgeschiedenis. Grote namen passeren de revue, maar is er ook plaats voor verrassingen en ontdekkingen. We beginnen met volop aandacht voor de 'Vlaamse Primitieven' waaronder Jan van Eyck en Rogier van der Weyden met hun weergaloze weergave van de werkelijkheid tegen de achtergerond van de pracht en praal van het Bourgondische hof. Dan komen we vanzelf bij Brueghel en de Renaissance van Gossaert. Bij de barok bespreken we grootheden als Rubens, Jordaens en van Dyck. Daarna gaan we van de negentiende eeuwse Belgische School, symbolisme en art nouveau naar de modernisten als Ensor, Gustav de Smet en Permeke. Barry besteedt ook uitgebreid aandacht aan de Belgische Surrealisten waaronder Magritte en zal u de hoogtepunten van de twintigste eeuw tot aan de hedendaagse kunst met bijvoorbeeld Luc Tuymans en Jan Fabre laten zien. Aan het einde van de cursus heeft u een goed overzicht van de belangrijkste hoogtepunten uit de Belgische kunstgeschiedenis. 

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen.

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan op locatie. Bespaart me reistijd."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

 

Anderen kozen ook:

6-daagse reis Venetiē-Ravenna

Venetiē, Ravenna, Padua, Bologna