KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | art nouveau

Art Nouveau & Art Deco ONLINE
Architectuur, grafiek, toegepaste kunst

Aan het einde van de 19e eeuw maakte de architectuur zich los van het verleden. Niet langer was deze gebaseerd op oude stijlen (neo-classicisme, neo-gotiek), maar nieuw en geïnspireerd op de natuur! Art Nouveau (of Jugendstil) was geboren. Denk aan de architectuur van Gaudí en Victor Horta, maar ook grafische kunst (affiches  van Mucha en Toorop), meubels en sieraden. De Art Deco volgde hierop en was meer geometrisch en rationalistisch en bovendien eclectischer: expressionisme, kubisme en functionalisme werden gecombineerd. Ook Art Deco vond uiting in architectuur (Radio Kootwijk), beeldende kunst én toegepaste kunst (bijv. sieraden van Cartier). In deze cursus aandacht voor de wervelende periode rond 1900 en de verschillende uitingen van Art Deco en Art Nouveau. Na afloop kent u beide stijlen tot in de details en weet u ook wat het verschil is!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan op locatie. Bespaart me reistijd."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Grayson Perry

Provocatie en verlichtende pandemie-kunst

6-daagse reis Venetiē-Ravenna

Venetiē, Ravenna, Padua, Bologna