KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | pracht en praal van europese steden b online

Pracht en praal van Europese steden B ONLINE
O.a. Cordoba, Praag, Bilbao en Venetië

De cursussen Pracht en Praal A en B zijn afzonderlijk van elkaar (en in willlekeurige volgorde) te volgen.

In deze cursus bezoeken we de mooiste en meest verrassende steden van Europa vanuit uw luie stoel. Ter inspiratie voor een eigen bezoek of om van te genieten. Yvonne Hilgenkamp neemt u mee naar 10 cultureel gezien zeer interessante steden. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning en architectuur. We bekijken uiteraard deze architectuur, maar ook andere kunst en we zullen bij elke stad de nadruk leggen op haar specifieke culturele bloeiperiode. De steden zijn tevens gekozen op basis van de staat waarin de belangrijke bezienswaardigheden zich op dit moment verkeren. Aan bod komen:

1. Córdoba en Brugge
2. Venetië
3. Wenen
4. Amsterdam en Praag
5. Bordeaux en Helsinki
6. Berlijn
7. Bilbao
8. Kopenhagen

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 4 november) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

 

 

 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Iedere cursusochtend was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."
"Yvonne's enthousiasme werkt zo aanstekelijk. Het maakt niet uit welk onderwerp ze bespreekt, je hangt aan haar lippen."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

6-daagse reis Venetiē-Ravenna

Venetiē, Ravenna, Padua, Bologna