KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | design in europa online

Design in Europa ONLINE
Kunst als ambacht van meubel tot servies

De kunstgeschiedenis richt zich graag op schilderijen, beeldhouwwerken en gebouwen, maar een onderbelicht onderdeel daarvan is de toegepaste kunst. In deze cursus zoeken we de grens op tussen kunst en ambacht en betreden we de wereld van het design. Gebruiksvoorwerpen op de grens van kunst: meubels, stoelen, kasten, juwelen, serviezen, interieurs. Voorwerpen met een praktisch nut maar die vaak niet zouden misstaan op een sokkel of in een vitrine. Van strak, sober en zuiver functioneel tot hysterisch en bijna onmgelijk in het gebruik. Barry Heinrichs vertelt u alles over de fascinerende ontwikkeling van het design in Europa en de verschillende stijlen daarbinnen. We gaan van Art nouveau en sanitair en servies van Wedgewood, via de Amsterdamse en Bossche School (De Klerk, Dom van der Laan), langs de sobere meubels van Bauhaus & de Stijl (Doesburg, Breuer, Mies van der Rohe) naar de pure scandinavische stilte (Alvar Aalto, Vernon Panton),  Italiaanse grandeur (Olivetti, Bialetti, Aldo Rossi) en het slotstuk met Dutch Design (Gispen, Pastoe, Droog, Studio Job) en Belgisch Design (Maarten de Ceulaer, Axelle Vertommen) en nog veel meer!

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 14 september) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

Anderen kozen ook:

Art USA: Amerikaanse kunst ONLINE

Met o.a. Mary Cassat, Hopper, Warhol en Turell

Vroegboekkorting

Vrouwelijke kunstenaars ONLINE

Dames in de spotlight

Belgische Kunstgeschiedenis ONLINE

Van Van Eyck tot Tuymans