KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | art usa: amerikaanse kunst online

Art USA: Amerikaanse kunst ONLINE
Met o.a. Mary Cassat, Hopper, Warhol en Turell

Is het niet verfrissend om Amerika ook eens even vanuit een andere hoek te bekijken: de kunstgeschiedenis! In drie lessen zal Yvonne Hilgenkamp zo’n 250 jaar Amerikaanse beeldende kunst de revue laten passeren. We gaan van the declaration of independence naar Edward Hopper. We zien o.a. landschapsschilders en impressionisten (Mary Cassat en Merrit Chase). We duiken in de twintigste eeuw met schilderingen van de grote stad en industrie en het platteland (Norman Rockwell, Grant Wood en Georgia O'Keeffe) en gaan vanaf daar naar de abstractie (Rothko, Pollock, De Kooning), Coca-Cola, Hamburgers en Marilyn met PopArt (Warhol, Lichtenstein). In de laatste lessen bespreken we de laatste decennia met minimal art, sculpturen en installaties (Louise Bourgeois, James Turell), streetart (Haring, Basquiat), hypperrealistische kunst van Duane Hanson en Chuck Close en tenslotte Afro-Amerikaanse kunst met o.a. Hendricks, Wiley en Sherald. 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 19 augustus) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Iedere cursusochtend was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."
"Yvonne's enthousiasme werkt zo aanstekelijk. Het maakt niet uit welk onderwerp ze bespreekt, je hangt aan haar lippen."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

6-daagse reis Venetiē-Ravenna

Venetiē, Ravenna, Padua, Bologna

Vroegboekkorting

Symboliek van de niet-westerse kunst ONLINE

Egypte, Mesopotamië, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme

Vroegboekkorting

Symboliek in de kunst B ONLINE

Symbolen, personificaties en allegorieën