KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | vrouwelijke kunstenaars online

Vrouwelijke kunstenaars ONLINE
Dames in de spotlight

De vrouw als model en muze in de kunst kennen we inmiddels wel. Maar waar is de vrouwelijke kunstenaar? Ze lijkt minimaal aanwezig in de westerse kunstgeschiedenis, maar ze is er wel degelijk! In deze cursus zetten we ze in de spotlight. We focussen chronologisch op de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars in alle disciplines van schilderkunst tot fotografie en performance. We beginnen ongeveer bij de Renaissance met een van de beroemdste vrouwelijke kunstnaars: Artemisia Gentileschi en gaan verder met o.a. Judith Leyster, Berthe Morisot, Frida Kahlo, Judith Leyster, Georgia O'Keefe, Alice Neel, Marlene Dumas, Rachel Ruys, Cindy Sherman en nog veel meer. Dat alles gebracht door onze mannelijke docent, maar vrouwelijke-kunstenaars-expert: Barry Heinrichs.
 

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.
 

 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 3 november) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Utrechtse Kunstgeschiedenis

Architectuur en beeldende kunst