KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | de vlaamse primitieven online

De Vlaamse Primitieven ONLINE
o.a. Van Eyck, van der Weyden, Memling & van der Goes

Jan van Eyck en zijn tijdgenoten zorgden rond het begin van de 15e eeuw voor een enorme revolutie in de schilderkunst. Mede door het gebruik van olieverf werd een naturalistische wereld op het paneel gezet die met al zijn 'glimmertjes', stofuitdrukking en prachtige details vele malen overtuigender was dan de kunst die daarvoor werd gemaakt. De revolutie was zo groot dat zelfs de kunst van 'daarvoor' uit de gratie raakte en al snel vervangen werd door nieuwe werken van deze kunstenaars. In deze cursus neemt Barry Heinrichs u mee in het werk van deze revolutionaire kunstenaars, waaronder dus Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes, Hans Memling en Dirk Bouts. Dit alles geplaatst tegen de achtergrond van de pracht en praal van het Bourgondische hof van Filips de Goede. 

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe cursusdata van deze cursus, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl). 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les terugkijken wanneer het u uitkomt. 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. 

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.