KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | christelijke symboliek in de moderne kunst online

LEZING

Christelijke symboliek in de moderne kunst ONLINE
O.a. Chagall, Warhol en Bill Viola

Moderne kunst en Bijbelse vertellingen: dat lijkt een onwaarschijnlijke combinatie, maar tijdens deze lezing bekijken we hoe en waarom bekende Christelijke voorstellingen in de moderne en hedendaagse kunst weer aan populariteit winnen. Zo wordt het thema van het Laatste Avondmaal aangegrepen om een feministische boodschap te verkondigen; de Kruisiging gekozen als symbool voor het algemene lijden van de mens; en krijgt het Christuskindje voor het eerst in de kunstgeschiedenis een stevige portie surrealistische billenkoek van zijn moeder Maria om de kijker zoveel mogelijk te ontwrichten. Kunstenaars die tijdens deze lezing aan bod zullen komen zijn o.a.: Marc Chagall, Salvador Dalí, Andy Warhol, Damien Hirst, Cindy Sherman, Gerhard Richter, Bill Viola, Jan Fabre, Marc Mulders en Maurizio Catellan. Van oprechte spiritualiteit tot blasfemie; van luidruchtige retoriek tot oorverdovende stilte.  

 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze lezing online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de lezing vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

 

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Iedere cursusochtend was een feestje. Yvonne Is een enthousiaste en zeer goed gedocumenteerde docente met een duidelijk verhaal."
"Yvonne's enthousiasme werkt zo aanstekelijk. Het maakt niet uit welk onderwerp ze bespreekt, je hangt aan haar lippen."

Anderen kozen ook:

Kunst van Spanje & Portugal

temperament, passie en schoonheid

6-daagse reis Berlijn & Bauhaus

Kunst en architectuur van de 20e eeuw