KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | symboliek in de kunst a online

Symboliek in de kunst A ONLINE
Symbolen, personificaties en allegorieën

Kijk voor actuele cursusdata bij cursusaanbod. Deze cursus heeft al plaatsgevonden.

Dat de man met lange baard en lendendoekje aan het kruis Jezus Christus voorstelt, weten de meeste mensen wel. Iets minder makkelijk is de zalfpot, waaraan Maria Magdalena te herkennen is. En zien we een adelaar, dan kan het om de Griekse god Zeus, de evangelist Johannes of een verheerlijking van een Romeinse keizer gaan. Zijn de sinaasappelen in het Arnolfini Echtpaar een teken van vruchtbaarheid of van rijkdom? En is het Melkmeisje van Vermeer een onschuldig stilleven van een mens of een zinnebeeld van liefde en erotiek? In deze cursus leert u de belangrijkste symbolen, personificaties, allegorieën en zinnebeelden herkennen. Daarmee doorlopen we de verschillende interpretaties van de beeldtaal door de eeuwen heen en krijgt u handvatten voor het bekijken van zowel christelijke, mythologische als wereldlijke kunst.

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet op het vaste tijdstip 'live' kunt kijken, kunt u de les terugkijken wanneer het u uitkomt. 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt deze eerste les (op 26 februari) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. U kunt zich vrijblijvend registreren voor de eerste les via deze link. Of stuur een mailtje naar info@klu.nl als u nog vragen heeft.  

Andere cursisten over het online volgen van deze cursus bij deze docente:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.