KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | symboliek van de niet-westerse kunst online

Symboliek van de niet-westerse kunst ONLINE
Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme

In deze cursus krijgt u een kennismaking met de beeldtaal van de niet-Westerse kunst. De betekenis van afbeeldingen die we in het Westen zien is meestal geworteld in het Christendom of de mythologie van de Grieken en Romeinen. Het zijn afbeeldingen waaraan we gewend zijn. Dat is anders voor voorstellingen uit de Islam, het Boeddhisme en Hindoeïsme. In de cursus maken we u daarom bekend met de afbeeldingen en symbolen van deze religies. Van de Islam bekijken we de decoratieve voorstellingen van bijvoorbeeld het Spaanse Alhambra, maar ook de figuratieve voorstellingen uit de Perzische en Ottomaanse kunst. Van het Boeddhisme zien we de kunst van tempels en kloosters, niet alleen ter decoratie, maar ook om diepe religieuze ideeën tot uitdrukking te brengen waar geen woorden voor waren. Uit het Hindoeïsme ontmoet u onder andere de vele goden en helden die deze kunst rijk is. Onze docent Barry Heinrichs laat de drie religies in de laatste bijeenkomst mooi samenkomen en laat u ook de overeenkomsten met onze westerse kunst zien. 
 

Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docent geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet 'live' bij kunt zijn, kunt u de les op een ander moment terugkijken.

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt de eerste les (op 16 maart) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. Opgeven voor de gratis proefles kan direct via deze link. Of stuur ons een berichtje (info@klu.nl) als u nog vragen heeft!

Andere cursisten over het online volgen van een cursus en over deze docent:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien."

"Een hele informatieve en leuke cursus, vooral door de kennis en het enthousiasme van Barry"
"Zeer deskundige docent. Hij is ontspannen en neemt je mee."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Utrechtse Kunstgeschiedenis

Architectuur en beeldende kunst

Nog 8 dagen inschrijven

Meesterwerken ONLINE

8 meesterwerken in hun tijd geplaatst

Vroegboekkorting

Moderne kunst ONLINE

Van realisme tot abstract expressionisme