KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | inleiding kunstgeschiedenis

Inleiding kunstgeschiedenis
Van oudheid tot moderne kunst

Deze basiscursus kunstgeschiedenis is bedoeld voor 'starters' in de kunstgeschiedenis. Altijd al willen weten hoe gotische architectuur zich onderscheidt van de romaanse? Waarom de Nachtwacht zo beroemd is en waarom Michelangelo il divino, ofwel de goddelijke wordt genoemd? Wat is er bijzonder aan de werken van Van Gogh en waaraan herken je Vlaamse Primitieven? Als u nét even meer weet over de kunstgeschiedenis, kijkt u al met heel andere ogen naar de bekende kunstwerken en beleeft u meer plezier aan museumbezoek of die ene kerk die u binnenloopt op vakantie. 

In acht lessen wordt u in chronologische volgorde langs de gehele westerse kunstgeschiedenis geleid. Na afloop van deze cursus heeft u de belangrijkste stijlen en periodes leren kennen, een goede basiskennis van de kunstgeschiedenis en heeft u geleerd kunst in haar context van tijd en plaats te zien.

Achtereenvolgens komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Klassieke oudheid
  2. Romaans/ vroege middeleeuwen
  3. Gotiek/ late middeleeuwen
  4. Renaissance
  5. Barok & gouden eeuw, classicisme
  6. Neo-classicisme, romantiek & realisme
  7. Impressionisme & expressionisme
  8. Moderne kunst

 

Gratis Proefles Kunstgeschiedenis?

Wilt u weten of deze cursus iets voor u is? U kunt de eerste les van deze cursus (op 21 september) gratis en vrijblijvend bijwonen. Stuur ons een berichtje (info@klu.nl) voor meer informatie en/of opgeven. 

Over cursus Inleiding Kunstgeschiedenis

Andere deelnemers die deze cursus volgden schreven hierover:

'Een aanrader deze cursus! Vlot en boeiend verteld. De samenvatting en handout is erg nuttig. Ik heb nu een rode draad.'

'Iedere week keek ik weer uit naar het volgende college. Ik heb een goed overzicht gekregen, wat het lezen van diverse boeken over kunstgeschiedenis gemakkelijker maakt. Prima colleges, steeds goed opgebouwd.'

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Utrechtse Kunstgeschiedenis

Architectuur en beeldende kunst