KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | symboliek in de kunst b online

Symboliek in de kunst B ONLINE
Symbolen, personificaties en allegorieën

In deze cursus duiken we net als in 'Symboliek in de kunst A' in de wereld van de symbolen, personificaties en allegorieën. Er is aandacht voor zowel christelijke, wereldlijke als mythologische symboliek. We bekijken de attributen waaraan u verschillende heiligen kunt herkennen; we struinen langs Bijbelse en apocriefe verhalen; we leren de belangrijkste mythologische verhalen en figuren kennen en we duiken in de ogenschijnlijk oppervlakkige voorstellingen van het 'dagelijks leven' die stiekem boordevol boodschappen zitten. Daarnaast breiden we het spectrum uit met (post)modernisme. Deze cursus beslaat daarmee de gehele kunstgeschiedenis. U krijgt antwoord op vragen als Hoe komt Maria aan haar mythologische metgezel de eenhoorn? Waarom verloor Orpheus zijn Eurydice in de onderwereld? En waarom is een ogenschijnlijk oppervlakkig werk als de Balloon Dog van Jeff Koons, toch een werk vol betekenis?

N.B. Symboliek in de kunst A & B vullen elkaar aan en kunnen los van elkaar gevolgd worden.


Hoe werkt dat online?
U volgt deze cursus online achter uw eigen computer of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. De docente geeft de cursus vanachter een camera, uiteraard ondersteund met afbeeldingen. Als u er niet op het vaste tijdstip 'live' kunt kijken, kunt u de les terugkijken wanneer het u uitkomt. 

GRATIS PROEFLES
Wilt u weten of deze cursus en het online volgen iets voor u is? U kunt deze eerste les (op 20 januari) gratis en vrijblijvend als proefles mee doen. U kunt zich vrijblijvend registreren voor de eerste les via deze link. Of stuur een mailtje naar info@klu.nl als u nog vragen heeft.  


Andere cursisten over het online volgen van deze cursus en deze docente:

"Ik kon me goed concentreren. Zelfs beter dan in de zaal."
"Ik vind dit makkelijker dan in Utrecht. Bespaart me reistijd."
"Makkelijker rustig luisteren en kijken."
"Ik vind het een hele goede oplossing! Duidelijk te verstaan, plaatjes goed te zien

"Mijn complimenten aan Hanneke, ik ben weer zeer onder de indruk van de manier waarop ze op aansprekende wijze zoveel informatie weet over te brengen."

"Ik heb weer genoten van deze cursus. Ik vond het fijn dat het verschillende losse onderwerpen waren en dankzij jouw enthousiasme en heldere manier van uitleggen blijft het ook goed hangen."

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Vroegboekkorting

6-daagse reis Berlijn & Bauhaus

Kunst en architectuur van de 20e eeuw

Nog 8 dagen inschrijven

Moderne kunst ONLINE

Van realisme tot abstract expressionisme