KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | pracht en praal van europese steden deel 2

VOL!

Pracht en praal van Europese steden deel 2
O.a. Palermo, Barcelona, Stockholm en het Ruhrgebied

In deze cursus bezoeken we de mooiste en meest verrassende steden van Europa, gewoon vanuit Utrecht! Ter voorbereiding of inspiratie van een eigen bezoek neemt docent Yvonne Hilgenkamp u mee naar 10 cultureel gezien zeer interessante steden. Een groot deel van de aantrekkingskracht van een stad is te danken aan haar verschijning en architectuur. We bekijken uiteraard deze architectuur, maar ook andere kunst en we zullen bij elke stad de nadruk leggen op haar specifieke culturele bloeiperiode. De steden zijn tevens gekozen op basis van de staat waarin de belangrijke bezienswaardigheden zich op dit moment verkeren. Aan bod komen Sevilla, Palermo, Lübeck, Florence, Ferrara, Ruhrgebied, Glasgow, Barcelona, Londen, Stockholm.

Dit is een 2e deel van deze cursus, het betreft nieuwe steden. U kunt deze cursus ook volgen als u deel 1 niet gevolgd heeft. 

Let op: vanwege de Coronamaatregelen is er beperkt plek in deze cursus. We zullen u kort voor aanvang van de cursus informeren over de op dat moment geldende maatregelen. 

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.