KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | bernini

+EXCURSIE

Bernini & Caravaggio
Begin van de barok in Rome

In verband met het Corona-virus is deze cursus tot later opgeschort. Wilt u op de hoogte gehouden worden of/wanneer deze cursus weer start, stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl)

In het voorjaar opent in het Rijksmuseum een grote tentoonstelling over het ontstaan van de Europese barok in Rome met in de hoofdrol de sterkunstenaars van die periode: schilder Caravaggio en beeldhouwer Bernini. Deze twee ambitieuze en geniale kunstenaars schudden rond 1600 de ingedutte eeuwige stad wakker. Ogenschijnlijk lijken ze verschillend, maar beide kunstenaars streefden hetzelfde doel na: de kijker overtuigen d.m.v. het oproepen van emoties. De norm die gezet was door kunstenaars als Michelangelo en later Caracci en Reni schreef een geïdealiseerde schoonheid voor, maar onder Bernini en Caravaggio werd het dramatisch, dynamisch en met 'bravura'. In deze cursus kijken we naar het werk van deze twee kunstenaars en hun tijdgenoten en hoe zij een revolutie inzetten die in Rome begon en in heel Europa zijn sporen naliet. Uiteraard bezoekt u met onze docent Barry Heinrichs de tentoonstelling, waar u gelegenheid krijgt om de werken van deze kunstenaars in eigen land te zien!

De prijs is exclusief de toegang tot het museum. Museumjaarkaart is geldig.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Bernini & Caravaggio

Begin van de barok in Rome