KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | 6-daagse reis rome

6-daagse reis Rome
Duik in de 'Eeuwige Stad'

N.B. Nieuwe data van deze reis zijn nog niet bekend. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur ons dan een berichtje (info@klu.nl).

Welke stad in Europa leent zich beter voor een kunsthistorisch bezoek dan Rome? Het is de stad waar de gehele westerse kunstgeschiedenis voor het oprapen ligt. Het is de stad van Romeinse Keizers, het vroege Christendom, de Renaissance en de Barok. Van grote figuren als Keizer Constantijn, Michelangelo, Rafaël, Bernini en Caravaggio. U vindt er Romeinse tempels, de vroegste christelijke basilica’s, het pausdom en de Contrareformatie.  In 6 dagen neemt kunsthistorica Hanneke Lenders u mee langs al deze belangrijke zaken uit de kunstgeschiedenis. Behalve naar de bekende hoogtepunten zoals de Sint Pieter, het Colosseum en de Pantheon, neemt ze u vooral mee naar de onbekendere, maar prachtige en intrigerende plekken van Rome.

Op het programma staat o.a. (onder voorbehoud): Santa Maria Maggiore, Santa Prassede, SS. Quattro Coronati, Santa Maria della Vittoria, San Clemente, Forum Romanum, Palatijn, enkele musea waaronder Vaticaanse musea met Sixtijnse Kapel en Stanze van Raphaël, Galleria Borghese, San Clemente, Il Gesù, Sint Pieter, Pantheon, Trastevere, Tempietto, San Giovanni in Laterano, Catacomben Priscilla.

Wilt u een indruk krijgen van wat we allemaal gaan zien, bekijk dan ons Pinterest-bord!

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

6-daagse reis Berlijn & Bauhaus

Kunst en architectuur van de 20e eeuw