KLU Cursussen Kunstgeschiedenis | niki de saint phalle

+ EXCURSIE

Niki de Saint Phalle
Nana's aan zee

In 1965 maakte Niki de Saint Phalle de eerste Nana, een in felle kleuren beschilderde manshoog vrouwenbeeld. Het in papier maché uitgevoerde beeld werd het begin van een wereldberoemd fenomeen. De Nana-figuren staan symbool voor sterke en vrije vrouwen en hebben voor de nodige ophef gezorgd in de moderne kunstwereld. De Nana's zijn tegenwoordig niet alleen als beelden, maar ook in behang, schilderijen en zelfs als meubels te vinden.

In Museum Beelden aan Zee wordt een tentoonstelling gewijd aan de krachtige kleurige dames. Een perfecte aanleiding om eens wat dieper in te gaan op het gedachtegoed achter deze expressieve kunst van de Franse kunstenares. Barry Heinrichs geeft een lezing en neemt u daarna mee naar het museum dat alleen al vanwege het gebouw en de ligging de moeite van het bezoeken waard is, maar waar u uiteraard met hem de tentoonstelling zult bezoeken. 

De prijs is exclusief de toegang tot het museum. Museumjaarkaart is geldig.

Aanbevolen literatuur

Mocht u zich verder willen verdiepen in het onderwerp van deze cursus raden we u de volgende boeken aan. Dit is geen verplichte literatuur voor de cursus.

Anderen kozen ook:

Monet: Tuinen van verbeelding

Expressief impressionisme

Nog 2 dagen inschrijven

Rembrandt & Velázquez

Nederlandse en Spaanse Meesters

Nog 4 dagen inschrijven

De kunst van het kijken

Visual Thinking